Nagyvilág

2010.09.25. 21:09

Amerikában molesztált kiskorúakat egy francia tanár

<p>Franciaországban emeltek vádat az ellen a 29 éves francia férfi ellen, akit az Egyesült Államokban hat kiskorú molesztálása miatt köröztek - közölte a nyugat-franciaországi Angers ügyészsége szombaton.</p>

A férfi ellen csütörtökön emeltek vádat, kiskorúak sérelmére elkövetett nemi erőszak és szexuális bántalmazás miatt - mondta Brigitte Angibaud ügyész. Az áldozatok ügyvéde, Pascal Rouiller tájékoztatása szerint a férfit kiskorúak megrontásával és pedofil témájú képek készítésével is vádolják.

Adrian Massy június 10-én hagyta el az Egyesült Államokat, ahonnan Izlandra utazott, mielőtt a hatóságok letartóztathatták volna. A férfi két évig élet Minnesotában, ahol nyelvtanárként dolgozott. Bűntettei egy júniusi nyelvtábor után kerültek napvilágra, a rendőrség pedig ekkor kezdte körözni.

"Eddig nyolc áldozatot találtunk, hatot amerikai, kettőt pedig francia területen" - mondta Rouiller, utalva arra, hogy a férfi már amerikai utazása előtt, szülőföldjén is rontott meg kiskorúakat. Mint mondta, az amerikai áldozatok két család tagjai voltak - egyik egy amerikai-francia vegyes család, másik pedig egy Amerikába költözött francia család volt, amelynek otthonában Massy lakott.

A férfi június 30-án tért haza Franciaországba, a helyi Le Courrier de l Ouest napilap információi szerint egy amerikai ügyvéd tanácsára. Otthonában ugyanis enyhébb büntetésre számíthat, mint az Egyesült Államokban, Franciaország pedig nem adja ki más országoknak a saját állampolgárait.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!