Nagyvilág

2010.09.07. 18:36

A padlón húzta végig a nőt a rendőr- hat hónapra börtönre ítélték

<p>Hat hónap, letöltendő börtönre ítélt egy brit bíróság egy rendőrt kedden. A 37 éves őrmester ellen az volt a vád, hogy erőszakosan viselkedett egy 57 éves nővel, amikor berángatta a rendőrségi cellába.</p>

A jelenetről egy zártláncú tévérendszerben készült a felvétel, amely a héten jelent meg az interneten.

Az eset még 2008 júliusában történt a délnyugat-angliai Wiltshire-ben. Mark Andrews arra lett figyelmes, hogy alszik a kocsijában az 57 éves, apró termetű Pamela Somerville. Igazoltatta a nőt, majd meg akarta szondáztatni, de ezt megtagadta az asszony, mire az őrmester bevitte.

A felvétel tanúsága szerint Andrews végighúzta az asszonyt a padlón, és eközben Pamela Somerville többször beverte a fejét. Az őrmestert júliusban találta bűnösnek az illetékes oxfordi bíróság esküdtszéke, de a brit joghagyománynak megfelelően később hirdetett ítéletet a bíró. " A közvélemény joggal döbbent meg és keseredett el attól, hogy egy rendőrtiszt követett el ilyet"- mondta az ítélethirdetéskor Peter Greenfield bíró.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!