Nagyvilág

2010.08.23. 07:06

Turistabuszt ejtett túszul egy volt rendőr Manilában

<p>Túszul ejtett egy turistabuszt egy elbocsájtott rendőr a Fülöp-szigetek fővárosában hétfőn - közölte a helyi rendőrség. A távol-keleti turistákat szállító buszon 25 ember van.</p>

A túszejtőnél egy nagy tűzerejű gépkarabély van. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint neve tisztára mosását szeretné elérni, valamint, hogy újra helyezzék szolgálatba.

A túszejtő helyi idő szerint nagyjából reggel kilenckor szállt fel a Thai Hong Travel nevű szingapúri turisztikai vállalat buszára. A járművön a Fülöp-szigeteki sajtóban megjelent hírek szerint 22 hongkongi turista, valamint három Fülöp-szigeteki van. A rendőrség közlése szerint a túszejtő már elengedett hat turistát, köztük három gyereket.

A busz egy kétszer négysávos úton áll keresztben, teljesen elfoglalva egy sávot a széles útból. A rendőrség emberei körbevették a járművet, és tárgyalnak a túszejtővel. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint az elbocsájtott rendőrnyomozó neve tisztára mosását szeretné elérni. Az amerikai hadseregben rendszeresített M-16-os gépkarabéllyal felfegyverkezett túszejtő ezen kívül újra szolgálatba akar lépni - írta az ABS-CBN Fülöp-szigeteki televízió a weboldalán.

A rendőrség közlése szerint Rolando Mendoza nyomozót idén bocsájtották el négy társával együtt, miután bűnösnek találták zsarolásban. A vád szerint százezer forintnak megfelelő összeget szedtek ki egy illegális parkoláson kapott, jogosítvány nélkül vezető férfiből, akit droggal kapcsolatos bűncselekményekkel gyanúsítottak meg. Az áldozat állítása szerint a rendőrök kényszerítették egy adag "shabu", azaz metamfetamin lenyelésére.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!