Nagyvilág

2010.08.22. 05:56

Ötezer embert telepítenek ki az árvíz miatt Észak-Koreában

<p>Ötezer ember kitelepítését rendelte el Kim Dzsong Il észak-koreai vezető - jelentette a hivatalos phenjani hírügynökség vasárnap. Az elmúlt hetek esőzései nyomán kialakult árvízek főként a kínai határnál okoznak súlyos gondokat.</p>

Sinuiju város háromnegyedét és három környékbeli települést érintik az árvízek Észak-Koreában - írja a KCNA hírügynökség. Az esőzések miatt a kínai-észak-koreai határfolyó, a Yalu több helyen átszakította a gátakat, és nagy területeket borított el vízzel mindkét országban. Az észak-koreai vezető ezért katonai mentőakcióra adott parancsot. Phenjan szerint összesen özezer embert evakuálnak az érintett területekről. A KCNA híradásában megjegyzi, hogy nincs halálos áldozata az árvízeknek.

Idén nyáron már több árvíz pusztított Észak-Koreában, ahol lakóépületek, utak, hidak és vasútvonalak mentek tönkre, és nagy károkat okozott a mezőgazdaságban is. Azt nem közölte a hivatalos állami média, hogy az elmúlt hetekben hány áldozatot követelt a ítéletidő. 2007-ben, amikor hasonló katasztrófa sújtotta a KNDK területét, 600 ember vesztette életét vagy tűnt el.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!