Nagyvilág

2010.08.25. 12:04

Összehangolt robbantások Irak több városában - 41 halott

<p>Legalább 41 ember meghalt, és majdnem kétszázan megsebesültek szerdán Irakban, autóba rejtett bombáktól.</p>

A minden bizonnyal összehangolt robbantásokkal az iraki rendőrség egységeit célozták, hat városban. Az elmúlt hónapokban erősödött az erőszak Irakban, ahol különösen a rendőrök elleni támadások növekedtek.

Az iraki hatóságok közlése szerint Bagdad egyik északkeleti negyedében 15 ember halt meg, és 44-en megsebesültek, amikor egy rendőrőrs előtt felrobbant egy autóba rejtett bomba. Kut városában szintén 15 halálos áldozatot követelt egy okmányiroda előtt felrobbant autóbomba, amely 44 embert sebesített meg. Az áldozatok többsége rendőr.

Ezeken kívül még öt városban robbantak fel autóba rejtett bombák, egy feltehetően összehangolt támadássorozat részeként. A Kirkuk, Ramadi, Baszra, Karbala és Muqdadiyah városokban történt robbantásokkal együtt majdnem kétszáz a sebesültek száma. A rendőröket célzó merényletek összesen 41 halálos áldozatot követeltek.

A robbantások egy nappal azután történtek, hogy az amerikai hadsereg bejelentette, hogy ötvenezer alá került az Irakban szolgáló amerikai katonák száma. A csapatcsökkentés miatt sokan attól tartanak, hogy az Al-Kaidához köthető lázadók növelik támadásaik számát.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!