Nagyvilág

2010.08.15. 09:02

Rálőttek egy játékosra a női baseball-világbajnokságon

<p>Rálőttek a hong-kongi válogatott egyik tagjára a hollandokkal vívott meccs közben a venezuelai női baseball-világbajnokságon - közölte a BBC vasárnap. A játékost a bal vádliján érte a találat, a golyót eltávolították, és már jól van. Hong Kong csapata visszalépett a további küzdelmektől.</p>

A verseny szervezői úgy döntöttek, hogy a hátralevő meccseket nem az ország fővárosában, Caracasban, hanem egy másik városban rendezik meg.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy a lövés honnan jött. A meccset az ország egyik legbiztonságosabbnak tartott helyén, a Fort Tiuna katonai bázison tartották, ahol korábban több külföldi delegációt szállásoltak már el, és ahol néhányszor az ország vezetője, Hugo Chavez is töltötte az éjszakát.

Az eset után a világbajnokságot felfüggesztették, majd a venezuelai sportminiszter bejelentette, hogy "a résztvevő országok megnyugtatására" a további meccseket nem Caracasban, hanem az attól 60 kilométerre nyugatra fekvő Maracay-ban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!