Nagyvilág

2010.08.31. 20:56

Négy izraelit lőttek agyon Ciszjordániában, köztük egy várandós nőt

<p>Négy izraeli, köztük egy állapotos nő halt meg kedden, amikor a Ciszjordániában lévő Kyriat Arba nevű zsidó település közelében tüzet nyitottak rájuk. A jeruzsálemi rendőrség szóvivője terrorista támadásnak nevezte a gyilkosságokat.</p>

Mickey Rosenfeld azt mondta, hogy a négy izraeli állampolgár egy autóban utazott, amikor rájuk lőttek. A szóvivő bejelentése szerint egy 40-es éveikben járó férfi és nő, valamint egy 20-as éveikben járó férfi és nő az áldozatok, és a fiatal nő várandós volt. Június 14-e óta ez volt az első halálos támadás izraeliek ellen. Akkor egy izraeli rendőrt öltek meg, kettőt pedig megsebesítettek ismeretlenek Hebron térségében.

A mostani négyes gyilkosság egybeesik az izraeli kormányfő washingtoni utazásával. Benjamin Netanyahu az amerikai fővárosban tanácskozik majd Mahmud Abbász palesztin elnökkel a 20 hónapja szünetelő béketárgyalások felújításáról.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!