Nagyvilág

2010.08.19. 16:56

Milliós órabérért tartana beszédeket a volt brit kormányfő

<p>Gordon Brown előző brit kormányfő óránként 21,5 millió forintnak megfelelő összegért tartana beszédeket Ázsiában és a Közel-Keleten - közölte csütörtökön Spectator című brit lap.</p>

A májusi választásokon vesztes munkáspárti kormányfő egy londoni ügynökséget bízott meg, hogy keressenek neki beszédlehetőségeket. A lap szerint a pénzügyi válsággal kapcsolatban tartana előadásokat a volt brit kormányfő.

Százezer dollár. Ennyit kér óránként Gordon Brown, hogy beszédet mondjon a novemberben megjelenő, a pénzügyi válsággal foglalkozó könyvének témájában - írta a Spectator, egy "feddhetetlen forrásra" hivatkozva. A lap információi szerint az óradíjon felül egy első osztályú, és három business osztályú repülőjegyet kell adni Brownnak, valamint ötcsillagos szállást.

A lap úgy tudja, hogy Brown felesége is elérhető: Sarah húszezer dollárért adna át díjakat ott, ahol férje beszédet mond. A lap ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a volt kormányfő csak egy első osztályú jegyet kér.

Brown óradíja ugyanakkor jóval kevesebb mint elődjéé. A brit sajtóban megjelent információk szerint Tony Blair majdnem négyszázezer fontot kapott két beszédért a Fülöp-szigeteken, és 250 ezer fontot egy beszédért a Távol-Keleten.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!