Nagyvilág

2010.08.18. 14:54

Gigantikus méretű tök termett

<p>Két ember kell a hatalmas tök felemeléséhez, ami csupán egy hajszálnyival maradt le a világrekordról.</p>

Phillip Vowles kertész nagyon boldog volt, amikor kiásta kertjében a hatalmas méretű tököt. Azt gondolta, hogy régi vágya teljesül majd ezzel: egy általa termesztett növény bekerül a rekordok könyvébe. Ezért is volt nagy a csalódása, amikor megtudta, hogy az 50,8 kilogrammos szörnyeteg tök, csupán 0,45 kilogrammal maradt le a 2008-tól rekordtartó zöldségtől.

"Teljesen le vagyok taglózva, hogy ilyen kevés választott el a győzelemtől" - nyilatkozta a 27 éve óriászöldségeket termesztő Dél-walesi férfi, hozzátéve: "Igaz, hogy nem nyertem, de az örömmel tölt el, hogy akkor is ez a legnagyobb tök, amit valaha láttam". A 61 éves kertész azonban kitartó és biztos benne, hogy meglesz munkálkodásának eredménye.

Nézze meg a képeket >>>

A majdnem világbajnok tököt a 24 éve megrendezendő walesi Llanharry Óriás Zöldség-bajnokságra is benevezi a kertész, feltéve, hogy a szeptemberi megmérettetésig nem hasad meg a szörny tök.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!