Nagyvilág

2010.08.25. 08:16

Felfüggesztettek négy fülöp-szigeteki rendőrt a túszdrámával kapcsolatban

<p>A fülöp-szigeteki hatóságok szerdán felfüggesztettek négy rendőrt a nyolc hongkongi turista halálával végződött manilai túszdráma miatt - közölte a rendőrség szóvivője.</p>

A turisták akkor haltak meg, amikor a manilai rendőrség egységei hétfőn megrohamozták a túszokkal teli buszt.

A négy felfüggesztett rendőr vezette azt a nagyjából kétszáz fős különleges alakulatot, amelyet a manilai túszdráma megoldásával bíztak meg. A négy rendőrt az ügyben indított nyomozás miatt függesztették fel, hogy ne tudják befolyásolni a vizsgálatot - mondta a fülöp-szigeteki rendőrség szóvivője újságíróknak.

A nyolc hongkongi turista halálával végződő túszdráma kapcsán a rendőrség egy nappal korábban elismerte, hogy taktikai hibákat követtek el, mind a túszejtővel történt tárgyalások, mind a szabadítási akció alatt.

A rendőrség szóvivő elmondt: egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a turistákat a túszejtő fegyveréből származó lövedékek ölték-e meg, mert a fegyverszakértőik még nem adták le jelentésüket.

A túszejtésben meghalt embereket valamint a támadás túlélőit szerdán szállítják vissza Hongkongba.

A 22 hongkongi turistát és három Fülöp-szigeteki embert egy M-16-os gépkarabéllyal felfegyverkezett volt rendőr ejtette túszul, amikor rendőregyenruhában felkéredzkedett a Thai Hong Travel nevű turisztikai vállalat buszára. A több órán át tartó és a televízióban élőben közvetített túszdráma alatt a túszejtő kilenc túszt engedett el, mielőtt a rendőrség egységei megrohamozták a járművet.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!