Nagyvilág

2010.08.25. 10:56

Egy hotel bárjában, sör mellett fogtak el egy szökevényt

<p>Sörözés közben fogtak el a szökött rabot az Ausztrália keleti részén található Brisbane városában, nagyjából hat órával azután, hogy a repülőtéren meglépett az őt kísérő rendőröktől.</p>

A 24 éves férfi azt állította, hogy édesanyját szerette volna látni, mielőtt Melbourne városába szállítanák át. Kayd Thorp ellen egy férfi halálával kapcsolatban indítottak eljárást.

A 24 éves férfit Queensland államból akarták kiadni Victoria állam hatóságainak kedden, amikor meglépett az őt kísérő rendőröktől Brisbane város repülőterén. A férfi egy közeli mocsaras területen keresztül menekült el, majd átúszott a Brisbane folyón, és egy vonatra felszállva jutott be a városba.

A férfit több mint negyven állami és szövetségi rendőr kezdte el keresni. A szökevényt hat órával később találták meg egy hotel bárjában, ahol éppen egy korsó sört ivott. A Brisbane Times a hotel tulajdonosától úgy értesült, hogy Thorp egy nővel együtt volt a bárban, amikor a rendőrség megérkezett.

Thorp szerdai bírósági meghallgatásán azt állította, hogy csak az édesanyját akarta látni, mielőtt kiadják Victoria államnak. Az nem derült ki az ausztrál sajtóban megjelent hírekből, hogy nő, akivel állítólag a bárban volt, az anyja volt-e.

A férfi szerdán bűnösnek vallotta magát a szökésben, és hat hónapig tart börtönbüntetésre ítélték. Thorp ellen súlyos testi sértés kísérlete, valamint testi sértés miatt indítottak eljárást Victoria államban, egy februári verekedéssel kapcsolatban. A hatóságok közlése szerint újabb vádakat is emelhetnek ellene, mivel állítólagos áldozata később belehalt sérüléseibe.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!