Nagyvilág

2010.08.28. 18:11

Earl hurrikánná erősödik, Danielle pedig gyengül

<p>Egyre erősödik Earl: a trópusi vihar már a Karib-szigetek keleti része felett örvénylik és hamarosan hurrikánná erősödhet. Eközben a Danielle hurrikán egyre jobban gyengül az Atlanti-óceán felett, messze a szárazföldtől. Áldozatokról, károkról eddig nem érkezett hír.</p>

A Miami székhelyű Nemzeti Hurrikán Központ adatai szerint Earl 1290 kilométerre keletre tart az északi Leeward Szigetektől és 33 kilométer per órás sebességgel halad nyugati-északnyugati irányba. Legnagyobb széllökései elérik a 95 kilométer per órás sebességet, és szombat éjjel vagy vasárnap reggel hurrikánná erősödhet.

Eközben a Danielle hurrikán Bermuda szigetcsoporttól keletre már kettes kategóriájú trópusi viharrá gyengül és észak-északkeleti irányba halad, messze a szárazföldtől. Viszont még így is 175 kilométer per órás széllökései vannak. Pénteken Danielle még négyes erősségű volt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!