Nagyvilág

2010.07.26. 19:26

Átvizsgálja a rendőrség a Zürichben tervezett techno-fesztivál biztonsági intézkedéseit

<p>Zürich rendőrsége hétfőn elrendelte a városban tervezett utcai techno-buli biztonsági intézkedéseinek átvizsgálását, miután a hétvégén 19 fiatal halt meg és több mint 500-an megsérültek Németországban, Duisburgban.</p>

A svájci város rendőrségének szóvivője azt mondta a helyi rádióban, hogy mindent átnéznek, nehogy baj történjen az augusztus 14-én kezdődő fesztiválon, amelyre minden évben százezrek szoktak eljönni Zürichbe.

Robert Soos szóvivő azt mondta: nincs akadálya annak, hogy a városban megtartsák a 19-ik utcai techno-fesztivált, de okulva a duisburgi tragédiából, elővigyázatosságból biztosra akarnak menni, hogy ne legyen kockázat. A rendőrségi szóvivő megemlítette, hogy a német Spiegel magazin információja szerint Duisburgban csaknem másfél millió techno-rajongó volt jelen, holott a helyszín legfeljebb 250 ezer befogadására volt alkalmas.

A zürichi fesztivál főszervezője azt mondta, hogy nem terveznek új és különleges biztonsági intézkedéseket a városban, de újra átnézik a fesztivál terveit, és levonják a tanulságokat a duisburgi eseményekből." Duisburg előtt már készen voltunk egy megfelelő és korszerű biztonsági tervvel. Négyszer nagyobb terület és 30 bejárat áll rendelkezésünkre, földrajzilag is teljesen más elrendezésű és nagyságú ez a helyszín, mint a német város"- mondta Remo Michel, aki szerin 600- 900 ezer vendéget várnak.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!