Nagyvilág

2010.07.15. 20:35

Mértékletes életet él a világ leggazdagabb embere életrajzírója szerint

<p>24 ezer dollárban maximálta havi személyes keresetét a világ leggazdagabb embere. Ez derült ki a mexikói mágnás, Carlos Slim legutóbbi életrajzából - közölte csütörtökön az AFP: Az életrajz szerint a 70 éves üzletember, aki a szoftver-mágnást, az amerikai Bill Gates "taszította le a Forbes amerikai magazin idei trónjáról" a külvárosokban szeret utazgatni</p>

Slim idei magánvagyonát 53,3 milliárd dollárra becsülte a Forbes. A libanoni bevándorlók hat gyermeke közül az ötödik Slim, aki tíz évesen kezdett üzletelni: édességeket, üdítőket adott el saját családjának, és röviddel később belevágott a nagyobb üzleti világba, ahol a neve később "agresszív befektetőként" vált ismertté.

"Ellentétben más dúsgazdagokkal, ő végtelenül egyszerű ember"- mondta életrajzírója, Jose Martinez az AbFP-nak. Martinez egy 2002-ben megjelent könyvet dolgozott át az azóta eltelt évek tapasztalataival kiegészítve, és jelentette meg most Slim-ről, akinek szerinte sokkal nagyobb a vagyona, mint amennyire a Forbes becsülte.

Slim egyébként mérnöknek tanult, és vagyonát később a telekommunikációs iparban szerezte, miután 1990-ben megszerezte az addig állami tulajdonban lévő Telmex nevű céget, amelyet átalakított, és újjáépített. Egyéb vállalkozásai is vannak világszerte, köztük a leghíresebb talán a betegeskedő New York Times, amelybe 250 millió dollárt fektetett be tavaly

Életrajzírója szerint Slim Latin-Amerika jótevője, hiszen az elmúlt tíz évben 60 milliárd dollárt fektetett be. "Egy olyan ember tette ezt, aki a saját keresetét 24 ezer dollárban maximálta, és a mexikói tőzsde 30-40 százalékát ellenőrzi. Mert mértékletes életet él, amit sokkal inkább a szerénység, mint a józanság határoz meg. Nincsenek tanácsadói, és cégének felső - valamint középvezetői számára sincsenek külön titkárnők, hogy takarékoskodjanak. " - mondta Martinez.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!