Nagyvilág

2010.07.28. 18:31

Meghalt a gyilkosságokat megrendelő tévériporter

<p>Betegségben meghalt az a brazil tévériporter, aki a dél-amerikai hatóságok szerint drogcsempész volt, és gyilkosságokat rendelt meg, hogy aztán leleplezhesse azokat tévéműsorának nézettségét növelve.</p>

A brazil média szerdai jelentése szerint az 51 éves Wallace Souza egy Sao Paolói kórházban hunyt el kedden, ahová hasüregi fájdalmakkal vitték be.

A brazil rendőrség egy évvel ezelőtt gyanúsította meg a népszerű tévés műsorvezetőt egyebek mellett azzal, hogy részt vesz a szervezett bűnözés drogcsempészetében, illetve utasítást adott riválisai meggyilkolására. Souza ekkor elmenekült, majd októberben feladta magát.

Wallace Souza korábban rendőrként szolgált, és nemcsak tévés, hanem képviselő is volt. Hazugságnak nevezte a vádat, amit szerinte az ellenfelei terjesztettek róla. A hatóságok akkor azt közölték: vannak bizonyítékaik arra, hogy Souza adott utasítást gyilkosságokra az Amazonas szövetségi államban, majd kiküldte tévéje egyik stábját, hogy elsőként forgassanak a helyszínen.

Souza népszerű műsorát,a "Canal Livre" -t leállította a tévétársaság, amikor megkezdődött az ügyben a rendőrségi vizsgálat. A hatóságok szerint Souza legkevesebb öt gyilkosságra adott utasítást, hogy megszabaduljon drogcsempész riválisaitól, és felhajtsa az árakat a kábítószerpiacon, miközben azt bizonygatta tévéműsoraiban, hogy az állam a bűnözéstől fertőzött. Állítólag Souza fia is benne volt apja mellett a drogüzletben és gyilkosságokban, ezért már le is tartóztatták.

Az 51 éves férfira rendőrök felügyeltek a kórházban is halála előtt. Ügyvédje, Denise Macedo, azt mondta, hogy "halála megfosztotta őt attól is, hogy tisztázza a nevét, és bebizonyítsa ártatlanságát".

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!