Nagyvilág

2010.07.10. 19:50

Harmadik éve veszteséges a Vatikán

<p>A globális pénzügyi válság a Vatikán költségvetésére is hatott: a Szentszék egymás után a harmadik évet zárta veszteséggel - derül ki a Vatikán szombati közleményéből.</p>

Az adatok szerint 2009-et 4,1 millió eurós veszteséggel zárta az állam, szemben a 2008-as évvel, ami mintegy 900 ezer eurós hiányt jelentett. A közleményben arra is emlékeztetnek, hogy 2007-ben még rosszabb volt a helyzet, akkor 9 millió eurós veszteséget mutatott ugyanis a mérleg.

Az adatok szerint a tavalyi évben összesen 254,2 millió eurónyi kiadása volt az egyházi államnak, ám mindössze 250,1 millió eurónyi bevételt könyvelhetett el. Ebből körülbelül 65,3 millió euró származott a világ római katolikus egyházainak adományából, az úgynevezett péterfillérekből, szemben a 2008-as 60 millió eurós bevétellel. A közlemény szerint a legnagyobb adományok az Egyesült Államokból, Olaszországból és Franciaországból érkeztek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!