Nagyvilág

2010.07.10. 10:15

Avatar-plágiumper Kínában

<p>Befogadta az egyik pekingi bíróság annak a férfinak a keresetét, aki azt állítja: James Cameron az ő regényét lopta el Avatar című filmjének alapötletéül - számolt be róla szombaton a kínai média.</p>

A bíróság korábban már elutasította a keresetet, de Zhou Shaomou elállt attól, hogy 147 millió dollárt követeljen kártérítésként, így most meghallgatják ügyét.

A férfi azt állítja, hogy a világszerte több mint 2,7 milliárd dolláros bevételt hozó "Avatar" nagyon hasonlít regényéhez, amelyet 1997-ben irt: a "Kék holló legendája"-nak néhány részlete 1999-ben meg is jelent két kínai honlapon. Az "Avatar" rendezője viszont mindenhol azt nyilatkozta, hogy tizenöt évvel ezelőtt fogant meg benne a film alapötlete.

Shaomou egyébként nemcsak Cameront, hanem a minden idők legsikeresebb filmjét gyártó Fox stúdiót, két kínai forgalmazót és azt a mozit is perli, ahol először látta az "Avatar"-t.

A sci-fi egyébként Kínában is minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett január 4-i bemutatója óta.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!