Nagyvilág

2010.06.10. 18:15

Teljesült az álma, majd meghalt a kislány

<p>Az agydaganattal küzdő 5 éves kislány élete legboldogabb napja volt, mikor régi vágya teljesült. Két nap múlva elhunyt.</p>

Sokkolta az angol közvéleményt a gyógyíthatatlan rákban szenvedő Bethany Fenton története és halála, aki csupán néhány órával élte túl álmai valóra válását. Bethany csupán 5 éves volt, de rövid élete során annyi megpróbáltatás jutott neki osztályrészül, amit nála sokkal idősebb emberek is nehezen viseltek volna el. A lánykánál tavaly fedeztek fel az anaplasztikus asztrocitómát az agyban, de az orvosok nem tudták eltávolítani. Kemoterápiával és sugárkezeléssel próbálkoztak,de egy második MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a daganat még nagyobb lett, és ez a gyermek állapotán is egyre jobban látszott. Akkor már tudták, Bethanyt gyógyíthatatlan.

Teljesült az álma

A lányka azonban nem tört össze, vágya éltette: énekelni szeretet volna kedvenc műsorvezetőjének, a népszerű brit tehetségkutató műsor a Britain s Got Talent szigorú zsűritagjának. Pont ezelőtt egy úttörő kezelést próbáltak ki a kislányon, abban a reményben, hogy meghosszabbíthatja életét. Bethany akkor a rengeteg kezelés miatt már alig tudott járni, arca és teste pedig teljesen felpuffadt az infúzióktól. De amint énekelni kezdett Simon Cowell-nek a szombati döntő előtt, akkor nem létezett más, csak az a pillanat.

"Twinkle Twinkle Little Star énekeltem és Simon olyan kedves volt, mindenki nagyon kedves volt. És Simon megdicsért a dal végén. Simon szép, szeretem őt." - mondta a kislány a "fellépés" után. A kislányt körbevették a zsűritagok és a fellépők is, vicceket meséltek neki, süteménnyel kínálták, míg az egyik versenyző, a mindössze 13 éves Kieran Gaffney később a döntőn a beteg kislány kórházi azonosítószalagját szorongatta a színpadon, hátha szerencsét hoz.

Ez a csodás nap volt a Bethany utolsó ajándéka, úgy tért vissza fairfordi otthonukba családjával, hogy ragyogott a boldogságtól. Nem egészen két nap múlva szervezete feladta a küzdelmet.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!