Nagyvilág

2010.06.26. 20:05

Kelet-európai "egzotikus táncosnőket" vettek őrizetbe a foci vb-n

<p>Fokváros - A hatóságok 35 kelet-európai "egzotikus táncosnőt" tartóztattak le szombaton, valamint "támogatóikon" is kattant a bilincs, amikor rajtaütöttek egy fokvárosi revübáron.</p>

A belügyi tárca közleményében az állt, hogy a táncosnők illegálisan jutottak munkavállalási engedélyhez. A náluk talált papírokat általában külföldi mezőgazdasági vagy bányamunkásoknak állítják ki ugyanis, hogy Dél-Afrikába mehessenek dolgozni. A revübárban táncoló és "más illegális tevékenységet" folytató nőket kitoloncolják, a hölgyek szolgáltatásait igénybe vevő 17 férfit pedig bíróság elé állítják.

A letartóztatott férfiak közül heten dél-afrikaiak, öten törökök, ketten hollandok, valamint egy-egy brit, indiai és kínai állampolgárt is letartóztattak. A táncosnők állampolgárságáról nem adott hírt az AFP francia hírügynökség. A tárca szóvivője azt közölte, hogy a férfiakat mind "szexuális aktus közben" érték tetten, a helyszínen emellett "más, illegális tevékenység is folyt" - ám erről sem tudni részleteket.

Az Arabesque nevű bár Fokváros központjában áll. A dél-afrikai nagyvárosban a foci VB előtt külön egységet hoztak létre a prostitúció visszaszorítása érdekében.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!