Nagyvilág

2010.05.01. 16:15

Villanykörtéket eszik a kínai férfi

<p>Több mint 1500 villanykörtét evett meg egy kínai férfi 12 éves kora óta - számolt be az esetrõl a brit Metro címû lap online kiadása.</p>

A most 54 éves, szecsuáni Vang Hsziancsu állítása szerint azért kezdett el törött körtéket enni, mert "ropogósnak és ízletesnek" találta azokat.

"Egyszer véletlenül lenyeltem egy vastag halszálkát, de semmi sem történt" - elevenítette fel a kezdeteket a kínai férfi, hozzátéve, hogy ezután üvegdarabokkal próbálkozott, de azok sem okoztak belsõ sérülést nála. Mióta pedig rájött, hogy az üvegek közül a villanykörte a kedvence, idõrõl idõre elfogyaszt egyet.

"Csak reggeli közben eszem villanykörtét, és naponta egynél többet sohasem" - fogalmazott Hszaincsu a lapnak. A férfi persze nem egészben nyeli le a körtéket - elõbb összetöri azokat, majd a darabokat egyenként nyeli le, miközben vizet iszik hozzá. Családja szerint a férfit már többször is bevitték a kórházba kivizsgálásra, ám az orvosi eredmények szerint a rendhagyó étrend nem ártalmas az egészségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!