Nagyvilág

2010.05.13. 19:35

Felmondott munkahelyén az új brit miniszterelnök felesége

<p>Csütörtökön bejelentette az új brit konzervatív miniszterelnök felesége, hogy otthagyja részmunkaidős állását.</p>

Samantha Cameron most gyerekeivel akar több időt tölteni. Az asszony egyébként szeptemberre várja negyedik gyereküket. A mindig elegáns 39 éves politikusfeleség egy cégnél kreatív igazgatóként dolgozott. Samantha Cameron azt mondta: nem hagyja teljesen ott a vállalatot, mert a jövőben tanácsadóként dolgozik a vállalatnál. "Ugyanozok lesznek a feladataim, mint eddig, de nem leszek felelős értük"- magyarázta az asszony, aki ezentúl heti két napot tölt majd a vállalat ügyeivel.


Samantha Cameron azt is elmondta, hogy az állás feladásáról már korábban döntött, amikor kiderült: ismét gyereket vár. A politikusfeleség nagy izgalmakkal várja új életét, mint a miniszterelnök felesége. A párnak egyébként eddig három gyermeke született. Legidősebb fiuk azonban fogyatékosként jött a világra és tavaly, hat évesen hunyt el.

Ötnapos tárgyalássorozat után a múlt heti választások győztese, a Konzervatív Párt jelöltje, David Cameron kapta a kormányalakítási megbízást a királynőtől, miután Gordon Brown kormányfő kedden hivatalosan is benyújtotta lemondását. A voksoláson a toryk nem kaptak akkora támogatást, hogy egyedül alakítsanak kormányt, így évtizedek óta először koalíciós kabinetje lesz Nagy-Britanniának.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!