Nagyvilág

2010.05.22. 16:01

Börtönőröket öltek meg Oroszországban

<p>Három börtönőrt lőttek le ismeretlen támadók egy autóból - jelentették be szombaton az orosz hatóságok.</p>

Közleményük szerint az incidens egy erőszaktól sújtott kaukázusi köztársaságban történt. Az áldozatok börtönőrként dolgoztak, éppen munkából hazatérőben voltak, amikor rájuk lőttek. A támadásban két nő és egy férfi halt meg, valamint egy másik nő megsérült. Az ügyben vizsgálatot kezdtek.

Az orosz hatóságok szerint a gyilkosság  Kabardino-Balkária föderációs köztársaságban történt, ahol az áldozatok egy börtönben dolgoztak. A két nőt és egy férfit munka után, hazafelé tartva egy autóból lőtték le az ismeretlen támadók, akik több sorozatot adtak le automata fegyvereikkel, majd elhajtottak.

Kabardino-Balkaria a Kaukázus-hegyégben található. Az orosz föderációs köztársaság jól ismert kedvelt sí-üdülőhelyeiről. De arról is, hogy a Csecsenföld és Ingusétia közelében fekvő területen gyakorta követnek el szórványos támadásokat az elszakadásért harcoló szélsőséges muszlim fegyveresek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!