Nagyvilág

2010.04.16. 15:36

VULKÁNI HAMU: Szlovákia is lezárta légterét, részleges zárlat Szófiában, a norvég légtér egy része viszont megnyílt

<p>Közép-európai idõ szerint péntek délután egy órától Szlovákia is lezárta légterét az izlandi vulkán hamufelhõje miatt - közölte a szlovák légi irányítási hivatal vezetõje.</p>

Fodor Anikó azt mondta, hogy a zárlatot várhatóan vasárnap este tíz óráig tartják fenn.
Péntek délután több járatot töröltek a szófiai repülõtéren is a vulkáni hamufelhõ miatt - jelentette be a reptér vezetõje. Plamen Sztancsev korábban azt mondta az állami rádiónak, hogy minden járatot törölnek, késõbb azonban módosított, és közölte: a beérkezõ járatoknak egy kisebb része landolhatott a szófiai repülõtéren. Sztancsev azt közölte, hogy a péntekre tervezett 91 bejövõ járatból kilenc, egyebek mellett a bukaresti, a moszkvai, a müncheni, a római, a bécsi és a tel-avivi leszállhatott reggel.

Közben megnyitották a norvégiai légtér egy részét. A norvég média közlése szerint péntek reggel Trondheim és Stokmarknes felé vezetõ légi útvonalakon a helikopterközlekedés újra megindult, de némi idõre van szükség ahhoz, hogy a helyzet normalizálódjon. Egyelõre nem tudni ezért, hogy a repülõgépek mikor indulnak el ismét.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!