Nagyvilág

2010.04.19. 18:56

VULKÁNI HAMU: Engedély a Lufthansának 15 ezer utas hazaszállítására

<p>Németországban a hatóságok az országos légtérzárlat ellenére hétfõn engedélyezték a nemzeti légitársaságnak, hogy külföldön rekedt utasokat szállítson haza.</p>

A Lufthansa, Európa legnagyobb légitársasága az engedély birtokában 15 ezer embert szállít haza Ázsiából, Afrikából, Észak-, és Dél-Amerikából. A hazaérkezõk gépei a frankfurti, müncheni és a düsseldorfi repülõterekre szállhatnak le, mialatt a német légügyi hatóságok kedd hajnali két óráig hosszabbították meg az izlandi vulkáni hamufelhõ miatt elrendelt országos légtérzárlatot.

A Lufthansa szóvivõje az 50 utasszállítójuk számára kiadott "különleges repülési engedélyek" kapcsán megjegyezte, hogy egyelõre "nem térnek vissza a normális, menetrend szerinti légi forgalomra". Ezalatt egy másik német légitársaság, az Air Berlin hétfõn egy járatot indított a spanyolországi Mallorca szigetérõl Münchenbe. Ezen kívül a cég engedélyt kapott néhány belföldi járat indítására is.

Az európai országok légtérzárlatai káoszt okoztak a nemzetközi légi közlekedésben, és óriási veszteségeket jelentenek a légitársaságoknak. Ezek közül a repülési tilalmakról többen is azt állítják, hogy az intézkedések eltúlzottak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!