Nagyvilág

2010.04.07. 08:21

Pedofilbotrány a norvég katolikusnál is

<p>Bevallotta egy volt katolikus püspök Norvégiában, hogy 20 éven át volt szexuális kapcsolata egy férfival, akit még kiskorúként csábított el - közölte szerdán a norvég katolikus egyház.</p>

A bejelentés szerint a német származású Georg Müller azt mondta: bûnösnek érzi magát, és ezért mondott le tavaly a püspöki címérõl.

"A norvég katolikus egyházat sokkolta Trondheim volt püspökének bejelentése, amely szerint bûnös viszonyt folytatott egy kisfiúval" - ez olvasható az intézmény közleményében. Az 58 éves Georg Müller - aki a németországi Trier-ben született - tavaly azzal a hivatalos indokkal távozott posztjáról, hogy "alkalmatlannak érzi magát a munkájára". Többet azonban nem árult el.

Az Adresseavisen címû norvég napilap szerint több mint 20 évvel ezelõtt létesített szexuális kapcsolatot Trondheimben a katolikus pap egy kisfiúval a templomi kórusból. Az újság szerint az áldozat most 30 éves lehet, és az egyház titokban kártérítést fizetett neki, de az összegrõl egyelõre semmit nem tudni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!