Nagyvilág

2010.04.05. 10:56

Öngyilkos merénylet Észak-Pakisztánban, robbanássorozat Pesavarban - 38 halott

<p>Pokolgép robbant egy politikai gyűlésen Pakisztán északnyugati részén hétfőn - közölte a helyi rendőrség. A detonációnak legkevesebb 38 halottja és 100 sebesültje van. Közben Pesavar városában öt detonáció történt.</p>

A merénylet a pakisztáni Alsó-Dir megye Timargarah városában történt, ahol az Awami Nemzeti Párt (ANP) szabadtéri ünnepséget tartott. A feltételezések szerint egy öngyilkos merénylõ a tömegben, a színpad közelében robbantotta fel magát. A támadásnak legkevesebb 38 halottja van, de az áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Eddig legalább száz sebesültet vittek kórházba.

Az ANP éppen azt ünnepelte, hogy a tervek szerint a pastu többség óhajára megváltoztatják a brit gyarmati idõkbõl megmaradt Északnyugati Határ tartomány nevét Khyber-Pakhtunkhwára.

Nem sokkal az észak-pakisztáni robbantás után szemtanúk szerint öt detonáció is volt Pesavar városában, áldozatokról egyelõre nem érkezett jelentés - írja az AFP.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!