Nagyvilág

2010.04.30. 09:06

Megint gyerekekre támadtak egy kínai óvodában

<p>Egy kalapácsot lóbáló kínai férfi támadt pénteken óvodásokra Kína keleti részén. A földmûves öt kisgyereket sebesített meg, majd benzinnel leöntötte, és felgyújtotta magát - jelentette a kínai állami média.</p>

Ez már a harmadik hasonló támadás volt egy hét alatt Kínában, ahol a hatóságok az iskolák és óvodák fokozottabb rendõri védelmét rendelték el több tartományban is.

A legújabb gyerekek elleni támadás a Kína keleti részén található Sandong tartományban történt. A férfi egy motorral zúzta be az Vejfang városában lévõ intézmény bejárati kapuját, majd egy kalapáccsal támadt a gyerekekre - közölte a hivatalos Új Kína állami hírügynökség.

A földmûves öt gyereket sebesített meg, õk stabil állapotban fekszenek kórházban. A férfi a kalapácsos támadás után magához ragadott két gyereket, leöntötte a testét benzinnel, és felgyújtotta magát. A két gyereket az óvoda munkatársainak sikerült kirántani a férfi karjaiból, aki belehalt égési sérüléseibe..

Ez a mostani már a harmadik hasonló támadás volt az elmúlt három napban. Csütörtökön egy munkanélküli férfi 29 óvodást, és három felnõttet sebesített meg késével az ország keleti részén található Tajhszing városában. Szerdán Kuangtung tartományban történt egy iskolai késelés. Az Új Kína beszámolója szerint egy negyvenes éveiben járó férfi tört be Lejcsou város egyik iskolájába, ahol 18 gyereket, és egy tanárt sebesített meg. Az eset ugyanaznap történt, amikor kivégezték azt a 42 éves férfit, aki márciusban nyolc gyereket késelt halálra egy általános iskolában.

A iskolai támadássorozatra válaszul több tartományban is fokozták az iskolák és óvodák védelmét. Megnövelték a oktatási intézmények környékén járõrözõ rendõrök számát, illetve elrendelték az iskolák környékén lakó, mentális problémákkal küszködõ emberek ellenõrzését.

A kínai kommunista párt szócsövének számító lapok vezércikkeikben az iskolák védelmének javítását követelték pénteken. Az ad-hoc jellegû lépések helyett hosszú távra szóló, szisztematikus megoldásokkal kell válaszolni a problémára - írta a központi pártlap, a Népi Újság (Zsenmin Zsipao).
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!