Nagyvilág

2010.04.12. 12:59

Lövöldözés Kandaharban, a buszos támadás közelében

<p>Lövöldözéseket és robbanásokat lehetett hallani hétfőn az afganisztáni Kandaharban, közel ahhoz a helyhez, ahol néhány órával korábban civilek estek áldozatul egy NATO-csapat támadásának - jelentette a helyszínről az AFP.</p>

A hírügynökség afgán biztonsági forrásai szerint "terroristák" lövöldöztek egy iskolánál, ami a tartományi biztonsági szolgálat irodájának közelében fekszik. Azt egyelőre nem tudni, hogy az iskolában tartózkodtak-e diákok, illetve, hogy mi okozta a robbanást. Arról sincsenek közelebbi információk, hogy pontosan kik voltak a lövöldözők, és van-e összefüggés a reggeli NATO-támadással.


A kandahari kormány hétfő reggel jelentette be, hogy a Nemzetközi Biztonsági és Támogató Erők (ISAF) tüzet nyitottak egy autóbuszra, és megöltek négy civil állampolgárt, köztük nőket és egy gyereket. A kormányzat közleménye szerint az incidens akkor történt, amikor a jármű egy, az ellenkező irányba közlekedő katonai konvoj közelébe ért a déli tartomány egyik országútján. Az egyelőre nem derült ki, hogy mi volt az oka a támadásnak. Bár az ISAF parancsnoksága egyelőre nem kommentálta a történteket, Hamid Karzai afgán elnök is a NATO-csapatokat tette felelőssé a négy ember haláláért.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!