Nagyvilág

2010.04.15. 18:31

Halottat választottak egy amerikai város polgármesterének

<p>Egy Tennessee állambeli kisváros lakosai egy halottat választottak meg polgármesternek - jelentette csütörtökön a helyi sajtó.</p>

A helyiek tudták, hogy a jelölt már meghalt, de mindenféleképpen el akarták távolítani a hivatalban lévõ polgármestert.

"Egyáltalán nem lepõdtem meg", hogy megnyerte a polgármesteri választást - jelentette ki a szívrohamban meghalt férfi özvegye, a Chattanooga Times címû amerikai lapnak nyilatkozva. A nõ elmondta, hogy aznap, amikor férje meghalt, a részvétüket nyilvánító emberek közölték vele: így is rá fognak szavazni. Valaki még a temetési koszorúk közé is rakott egy választási plakátot.

A március tizedikén meghalt Carl Robin Geary végül 268 szavazatot kapott, ezzel legyõzte a hivatalban lévõ polgármestert. Barbara Brock mindössze 85 voksot kapott. Brockot 2008-ban nevezeték ki nagyjából 1600 lakosú Tracy City polgármesterének, miután elõdje szívrohamban meghalt.

Egy helyi étterem tulajdonosa a lapnak elmondta: tudta, hogy a jelölt már meghalt. "Tudom, hogy hülyén hangzik, de valaki mást akartunk, mint Brock."

Választási tisztségviselõk elmondták, hogy a polgármesteri széket üresen hagyják, és majd a városi elöljárók nevezik ki az új polgármestert.

Arra kérdésére, hogy mit érez azután, hogy egy halott több szavazatot kapott nála, kijelentette: "túlélem".
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!