Nagyvilág

2010.03.23. 10:08

WHO: 20 másodpercenként hal meg egy gyerek a szennyezett víz miatt

<p>Legalább 1,8 millió 5 év alatti gyerek hal meg évente a rossz minõségû ivóvíz okozta betegségekben - áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Irodájának keddi közleményébõl.</p>

A WHO dokumentumából, amelyet a Víz március 22-i Világnapja alkalmából tett közzé, az is kiderül, hogy összességében több ember hal meg a szennyezett víz fmiatt, mint erõszak miatt, beleértve a háborúkat is.

Világszerte 2 millió tonna háztartási, ipari és mezõgazdasági hulladék kerül a világ természetes vízhálózatába nap, mint nap - áll a közleményben. A WHO és az ENSZ Gyermekügyi Szervezete (UNICEF) múlt héten nyilvánosságra hozott közös beszámolója szerint a föld lakosságának 87 százaléka, körülbelül 5,9 milliárd ember tud hozzájutni tiszta és biztonságos ivóvízhez.. 2,6 milliárdnak azonban továbbra sincs fejlett csatornahálózata, amely komoly egészségügyi kockázatot jelent.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!