Nagyvilág

2010.03.21. 05:49

Munka közben halt meg Moszkva tűzoltó-főparancsnoka

<p>Meghalt Moszkva tűzoltó-főparancsnoka abban a hatalmas tűzben, amely 1000 négyzetméternyi területen pusztított az orosz fõváros északi részén szombaton. A lángok egy irodaházban csaptak fel délután. Az épület tetejének egy része beomlott, ekkor halt meg a főparancsnok.</p>

"Jevgenyij Csernyisov ezredes az égõ épületben volt, hogy segítsen az emberek evakuálásában, de a tetõomlás áldozata lett" - idézte a vészhelyzetek minisztériumának szóvivõjét az ITAR-TASZ orosz hírügynökség. A tûzoltó-fõparancsnok utoljára rádión annyit mondott, hogy fogytán az oxigénje és megpróbál kijutni az épületbõl. Feltehetõen ekkor omlott rá a tetõ. Holttestét a legfelsõ emeleten találták meg.

Az épület földszintjén kialakult tûz gyorsan terjedt és a négy emeletes épület három szintjét beborította. 1000 négyzetméternyi terület égett ki, mielõtt a 30 tûzoltóautóval kiérkezõ 25 tûzoltóegységnek sikerült megfékeznie a lángokat. Az irodaházból 30 embert menekítettek ki, közülük senki sem sérült meg komolyabban.

A tûz okát vizsgálják. Egyelõre annyit tudni, hogy az irodaházban tároltak néhány, az épület tavalyi felújításából marad gyúlékony anyagot. Az még nem derült ki, hogy a tûzjelzõ berendezés miért nem lépett mûködésbe. A legutóbbi tûzvédelmi vizsgálatot 2007-ben tartották, a következõ ebben az évben lett volna esedékes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!