Nagyvilág

2010.03.03. 18:43

Ál-pilótát fogtak: 13 éve éve vezetett utasszállítókat hamis engedéllyel

<p>Hollandiában a hatóságok letartóztattak egy svéd pilótát, aki 13 éve vezetett utasszállító repülõket hamis engedéllyel.</p>

A holland rendõrség szerdai közleménye szerint a 41 éves pilóta Milánóban él, és összesen 10 ezer órát repült hamis engedéllyel különbözõ, brit, olasz és belga légitársaságok szolgálatában. A férfinek ugyan volt repülési engedélye, de csak kisrepülõgépekre, ráadásul az is lejárt.

Az ál-pilótát a hollandok a svéd hatóságoktól érkezett információk alapján fogták el kedden, az amszterdami Schiphol nemzetközi repülõtéren. Letartóztatásakor a férfi épp a felszálláshoz készülõdött egy Ankarába tartó Boeing 737-es utasszállító repülõgép fedélzetén.

A Milánóban élõ 41 éves, svéd állampolgárságú férfinak nem volt engedélye nagy utasszállító gépek vezetésére, csupán egy kisrepülõgépekre szóló jogosítványa - de idõközben az is lejárt, és nem hosszabbította meg. Az ál-pilótát egyelõre Amszterdam közelében õrzik, amíg a holland hatóságok pénteken eldöntik, hogy bírósági tárgyalásáig szabadon engedjék-e óvadék ellenében.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!