Nagyvilág

2010.03.31. 17:44

Káoszt okoz a késõi hóvihar Nagy-Britaniában

<p>Hóviharok okoztak közlekedési káoszt szerdán Nagy-Britanniában, ahol több tízezer lakás maradt áram nélkül az erõs szelekkel érkezett viharok miatt.</p>

A brit meteorológiai szolgálat súlyos viharra figyelmeztetõ viharjelzést tett közzé Skócia és Anglia egyes részeire. Több utat le kellett zárni.

Egy 17 éves diáklány meghalt és több mint negyvenen megsérültek, amikor buszuk megcsúszott egy hóval borított úton, és egy árokba borult. A Glasgowtól délre történt baleset után 44 embert kellett kórházban ellátni, közülük 19-et tartottak bent - írta a BBC brit közszolgálati adó. Négy gyerek sérülése súlyos.

Észak-Írországban több mint háromszáz autós kellett kimenteni az utakról, miután elakadtak a késõn leesett hóban. Sokan közülük több mint tíz órát töltöttek autóikban, élelem, és ital nélkül. A BBC közlése szerint több mint hetvenezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Írország és Skócia egyes részein.

Több tucatnyi utat le kellett zárni az erõs havazás miatt, de akadozott a vonatközlekedés is, és a több repülõjáratot és kompot is törölni kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!