Nagyvilág

2010.03.02. 19:03

Knut kasztrálását követeli egy állatvédõ csoport

<p>Knut kasztrálását követelte kedden a PETA nevû állatvédõ szervezet Németországban. A berlini állatkert hároméves jegesmedvéjének kiherélésére szerintük azért van szükség, hogy Knut ne tudjon párosodni a vele egy helyen lévõ nõstény medvével, akivel "unokatestvérek".</p>

Az amerikai központú PETA németországi szervezetének szakértõje, Frank Albrecht elmondta, hogy Knut és tavaly érkezett nõstény társa, Giovanna közös nagyapával rendelkezik. A két állat kicsinyei veszélyeztetnék a németországi jegesmedvék genetikai változatosságát, ezért meg kell akadályozni, hogy párosodjanak - mondta.. Albrecht szerint "csak a kasztrálással lehet biztosítani, hogy hosszú ideig éljen együtt Giovannával".

A medvéket tavaly mutatták be egymásnak, miután Giovanna müncheni barlangját elkezdték átépíteni. A két állat elõször hûvösen fogadta egymást, de késõbb összemelegedtek.

Knut 2007-ben várt világhíressé, miután anyja eldobta magától, és természetvédõk felvetették, hogy el kellene altatni a kis bocsot. Amikor Knutot elõször mutatták be a nyilvánosságnak, nagyjából száz televíziós forgatócsoport és ötszáz riporter gyûlt össze a helyszínen, az állat több nagynevû lap címlapjára is felkerült.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!