Nagyvilág

2010.02.25. 17:19

A pénz fontos, de nem boldogít?

<p>Ön szerint sem boldogít a pénz?</p>

A világ lakosságának többsége szerint a pénz fontosabb napjainkban, mint korábban, de tízből hatan nem gondolják, hogy a személyes sikerek legfőbb fokmérője volna – derül ki az Ipsos és a Reuters News közvélemény-kutatásából - írja a Világgazdaság Online.

A világ felnőtt lakosságának kétharmada véli úgy, hogy számára fontosabb a pénz napjainkban, mint korábban – derül ki az Ipsos és a Reuters News közvélemény-kutatásából. Tízből hatan ugyanakkor nem értenek egyet azzal, hogy a pénz volna a személyes sikerek legfőbb fokmérője
Vagyis a több mint 24 ezer fős felmérés résztvevőinek 35százaléka nem érzi úgy, hogy a pénz fontosabb napjainkban, mint korábban és 43 százalékuk tartja a pénzt a személyes sikerek legfőbb mutatójának.


Azokban az országokban gondolják úgy, hogy a pénz fontosabbá vált az életben, amelyekben a lakosság többsége egyébként is a pénzt tekinti a személyes sikerek fokmérőjének – mondta Komlósi Péter, az Ipsos vezérigazgató-helyettese, megjegyezve, hogy Dél-Korea, Japán, Kína, India, Oroszország és Törökország szerepelnek mindkét lista élén, míg Kanada, Belgium, Nagy-Britannia, Svédország, Németország és Mexikó a sor végén állnak.
 
Magyarország mindkét tekintetben a középmezőnyben foglal helyet, a válaszadók  58 százaléka gondolja úgy hogy a pénz fontosabbá vált az életében, a többség  azonban nem a pénzt tekinti a siker értékmérőjének.
Forrás: www.vg.hu

<p style="text-align: center;"><strong>Ahol a pénz napjainkban fontosabb – a válaszadók százalékában</strong></p>

<div class="keretes-content" style="text-align: center;">Dél-Korea 84% <br />Japán 84% <br />Kína 84% <br />India 78%<br />Oroszország 72% <br />Törökország 71% <br />Brazília 70% <br />Ausztrália 68% <br />Argentína 67% <br />Spanyolország 65% <br />Csehország 64% <br />Lengyelország 63% <br />Egyesült Államok 62% <br />Olaszország 60% <br />Franciaország 60% <br />Magyarország 58% <br />Belgium 57% <br />Kanada 57% <br />Nagy Britannia 56% <br />Svédország 55% <br />Németország 54% <br />Mexikó 52% <br />Hollandia 50%</div>]]>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!