Nagyvilág

2010.01.25. 18:05

Szállodák elleni összehangolt támadássorozat Bagdadban

<p>Három autóba rejtett pokolgép robbant hétfőn az iraki fővárosban. Az összehangolt támadássorozat célpontjai bagdadi szállodák voltak.</p>

Az öngyilkos robbantásokban legkevesebb 36-an haltak meg az iraki hatóságok szerint. Iraki és amerikai politikusok korábban arra figyelmeztettek, hogy parlamenti választásokhoz közeledve megszaporodhatnak a támadások - amelyek eddig főként kormányzati célpontokat értek.


Az iraki belügyminiszter tájékoztatása szerint az első autóba rejtett pokolgép a Palestine és Sheraton hotelek közelében robbant fel hétfőn délután, helyi idő szerint délután fél négy körül. A második és harmadik detonáció percekkel később történt. Az egyik bomba célpontja a Babylon szálloda volt Bagdad központi részében, míg a másik robbanószerkezet a város déli részében található Hamra és Jadriyah nevű hotelek közelében repült a levegőbe.

Az iraki hatóságok szerint az öngyilkos robbantásokban a legkevesebb 36-an haltak meg, a sérültek száma pedig meghaladja a 70-et.

Az iraki és amerikai biztonsági erők vezetői már korábban figyelmeztettek arra, hogy a március 7-i parlamenti választásokhoz közeledve gyakoribbá válhatnak a támadások és a bombamerényletek eltérőek lehetnek az eddigiektől. Ezúttal ugyanis szállodák voltak az összehangolt akció célpontjai, szemben az eddig támadott kormányzati hivatalokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!