Nagyvilág

2010.01.25. 19:19

HAITI FÖLDRENGÉS - már több mint 55 millió forintot gyűjtöttek a telefonszolgáltatók

<p>Már több mint 55 millió forint gyűlt össze a telefonszolgáltatók közös segélyvonalán a haiti mentési munkálatok segítésére.</p>

A közös vonalra vasárnap éjfélig több mint 275 ezer sms, illetve hívás futott be. Az UNICEF az eddig felajánlott adományokból több mint 110 millió liter tiszta ivóvizet tud biztosítani a földrengés gyermekáldozatai számára.


A Pannon, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone január 19-én indított közös segélyvonalat a haiti mentési munkálatok segítésére. A 1749-es számot hívó vagy az erre a számra a "HAITI" szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF részére, amit a szervezet többek között a családok súlyos ivóvízproblémájának megoldására használ fel.

Az UNICEF 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud vásárolni a forródrótra befutó minden egyes hívás és sms díjából, ami hívásonként 400 liter ivóvizet jelent a földrengés gyermekáldozatai számára. Az összegből emellett az UNICEF takarókat, élelmiszert, gyógyszereket is biztosíthat a bajba jutott családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!