Nagyvilág

2008.11.23. 15:18

Lefejezett rabok egy guatemalai börtönben

<p>Összecsaptak a rivális bandák egy guatemalai börtönben. A harcban hét elítélt vesztette életét, közülük ötöt lefejezve találtak meg az őrök - jelentette hivatalos forrásra hivatkozva a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán vasárnap.</p>

A másik két rab lőtt sebekbe halt bele a kórházban. A zavargás összesen öt órán keresztül tartott. Az őrök és a rendőrök azóta visszaszerezték az irányítást a fegyintézetben. A fővárostól, Guatemalavárostól délre lévő Pavoncito ((pavonszito)) börtönben a rabok állítólag meg is mutatták a fejeket az esetről tudósító újságíróknak. Az erőszak azután robbant ki a börtönben, hogy egy banda több tagját átszállították ide egy másik fegyintézetből. A túlzsúfolt guatemalai börtönökben gyakori az erőszak. Az elítéltek sok helyen könnyen jutnak fegyverekhez, és a rivális bandák a rácsok mögött is folytatják harcukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!