Nagyvilág

2008.08.14. 11:11

Rüsselsheimi tűzpárbaj: becsületbeli ügy?

<p>A Hessen tartományi bűnügyi hivatal csütörtökön megerősítette azokat a híreket, miszerint a két török férfin kívül egy görög asszony is életét vesztette a kedd esti rüsselsheimi lövöldözésben.</p>

A negyedik, szintén török nemzetiségű, súlyosan sérült áldozatot megoperálták, így már túl van az életveszélyen.

A német nyomozók eddig szerzett információi szerint két török csoport közötti, becsületbeli vita torkollott kedden este 8 óra körül heves lövöldözésbe Rüsselsheimben.

A város sétálóutcájának egyik cukrászdája előtti tűzpárbajban egy 26 és egy 29 esztendős török származású fiatalember vesztette életét. Egy harmadik személy holttestére pedig a fagyizóban bukkantak rá a rendőrök. A Hessen tartományi bűnügyi hivatal csütörtöki jelentése szerint, a hasba lőtt és a mentők kiérkezéséig elvérzett, 55 éves görög asszony véletlenül tartózkodott rossz időben, rossz helyen.

A rüsselsheimi vérfürdő 31 esztendős túlélőjének - az egyik török halálos áldozat bátyja - kicsit jobban van amióta megműtötték: a kórházban rendőrök vigyáznak a biztonságára.

A nyomozás eddigi adatai szerint a külföldi vendégmunkások által sűrűn lakott, nyugatnémet iparváros pályaudvarának közelében történt bűncselekményben körülbelül kilencen érintettek közvetlenül: a szerdán őrizetbe vett 28 és 49 éves gyanúsítottak kihallgatása csütörtökön is folytatódik és körözik a további "délies kinézetű" feltételezett tetteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!