Nagyvilág

2008.07.06. 13:44

Súlyos baleset az aarhusi vidámparkban

<p>Aarhus - Leszakadt a hullámvasút egyik szerelvényének vezető kocsija és a magasból a földre zuhant a dániai Aarhus vidámparkjában.</p>

A hétvégi balesetben, amit műszaki hiba okozott négyen súlyosan megsérültek. A helyi kórház tájékoztatása szerint mindannyian többszörös végtagtöréseket szenvedtek, de jelenleg egyikük sincs életveszélyes állapotban.

Henrik Olsen, a park igazgatója azt mondta, hogy a balesetkor elszabadult a több kocsi, de szerencsére a pályán maradtak, amig sikerült áramtalanítani a szerkezetet. Öt kocsiból áll egy szerelvény, és mindegyikben két ember ül egymás mellett. Egy szerelvény sebessége ment közben elérheti az óránkénti 70 kilométert, és a legmagasabb pontja 25 méteren van száguldás közben.

A hullámvasútat nemrég javították ki, a rendőrség most azt vizsgálja, hogy a műszaki és a biztonsági előírások szigorú betartásával történt-e ez. A baleset után a rendőrök, mentők és tűzoltók mellett pszichológusok is érkeztek a helyszinre, mert többen sokkot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!