Multimédia

2020.06.28. 08:00

Figyelnek a részletekre az újabb applikációk

Pulzusmérő és nagyító­applikáció segíti az életminőséget.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Ma már a modern világ technikai vívmányai is segítségül szolgálnak az egészséges élethez. Néhány applikáció különösen jó szolgálatot tehet minden generációnak.

A pulzust, a véroxigén-, illetve a stressz-szintet is figyelő applikációk több nyelven is elérhetőek, és Android 6.0, iOS 9 vagy ezeknél újabb operációs rendszeren futnak. Ezek beépített nyomkövetővel rögzítik a napi aktivitást és sporttevékenységet, akár még a nők menstruációs ciklusát is. Betáplálhatjuk, hogy mit eszünk, mennyi koffeint és vizet fogyasztunk, majd összevethetjük súlyunk változásával. Emellett ellenőrizhetjük a napi egészségügyi híreket, valamint fitnesz­programokat és videókat érhetünk el.

A rövidlátók számára is kifejlesztettek segítőeszközöket. Az applikáció-áruházban több nagyítóalkalmazás is megtalálható Android és Apple mobilokra.

Nagyító az olvasáshoz

Létezik olyan, amely LED-es fényű zseblámpát, digitális nagyítót, éttermi menüolvasót és gyógyszeresüveg-olvasót is magában foglal. A nagyítóapplikáció akár ötszörös nagyítással segít gazdájának elolvasni a legapróbb betűket. Éles kontrasztos üzemmódba kapcsolható, és el tudja menteni a rögzített képeket a könyvtárába. Hasonló hasznos alkalmazás a nagyítóüveg, amely androidokon is működő digitális eszköz. Ha szükséges, kivilágosítja a szöveget, ellenőrzi a képernyő világítását és nagyítását, és ha túl sötétnek érzékeli, akkor használja a beépített vakut. A freeze funkcióval menthetjük és megoszthatjuk a képeit.

(A borítóképen: Nagyítóalkalmazások váltják fel a nagyítókat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!