Multimédia

2011.04.17. 17:15

3D Nintendo Wii 2 júniusban?

<p>A TG Daily értesülése szerint a Nintendo júniusban, az E3 kiállításon mutatja be a következő generációs Wii játékkonzolt, amely állítólag a 3DS hordozható játékgéphez hasonlóan támogatja majd a térhatású megjelenítést.</p>

A hírt egyelőre nem erősítette meg a gyártó, az új Wii 2 megjelenése azonban így is valószínűsíthető.

A mostani Wii konzol hardverszempontból csak korlátozottan bővíthető, emellett pedig hiányzik belőle a 3D-képesség és a megfelelő online szolgáltatási háttér is. Nem véletlen, hogy a kezdetben rendkívül népszerű, konkurenseinél olcsóbb és újfajta játékélményt biztosító konzol piaci előnye mára eltűnt, vagy jócskán elolvadt. A hírforrás azt is tudni véli, hogy a konzolban Blu-ray optikai meghajtó lesz, ami eddig csak a Sony PS3-ban volt. Ez előnyt jelentene a Microsoft Xbox 360-nal szemben, és persze a valamirevaló 3D játékprogramokhoz szükségesnek is tűnik. A sikerhez persze az is kell, hogy a speciális szemüveg nélkül nézhető 3D tv-k elterjedjenek, amelyek mellett egyébként a Nintendo maximálisan elkötelezett, a Wii-tervek fényében nem véletlenül.
 
Ami a Nintendo által annak idején a Wii-hez feltalált és korszakalkotónak bizonyult mozgásérzékelős kezelőfelületet illeti, ennek továbbfejlesztéséről egyelőre nem szólnak a sajtóhírek. Pedig a Microsoft Kinect elég magasra tette a mércét, így a Nintendónak a grafikus megjelenítés és az internetes háttér bővítése mellett erre is komoly figyelmet kell majd fordítania. Hogy megteszi-e, a június 7-9 között megrendezendő E3 szakkiállításon derülhet ki.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!