Multimédia

2008.10.28. 09:31

Bemutatták a világ első elsõ interaktív iskolai asztaltát

<p>A SMART Technologies bemutatta SMART Table elnevezésű interaktív iskolai asztalát, melyet a 4-11 éves korosztálynak fejlesztettek ki.</p>

A színes, nagyméretű képernyővel rendelkező számítógépasztalt egyszerre több ujjal, egy időben több gyerek is vezérelheti. A korszerű technológiát alkalmazó eszköz a kiscsoportos, együttműködésen alapuló (kollaboratív) tanulás központi szereplője lesz az oktatásban.

Többérintős-többrésztvevős interaktivitás

Új interaktív oktatástechnológiai korszak kialakulásának lehetünk szemtanúi. A Microsoft 2007 derekán megjelenő, az üzleti világnak szánt többérintős, többrésztvevős számítógépasztala, a Surface után, alig egy hónapja, 2008 szeptemberében egy angol egyetem kutatói bemutatták a világ első, interaktív iskolapadjait, a napokban pedig az interaktív tábla szülőatyja, a kanadai SMART Technologies állt elő az első, kimondottan kisiskolásoknak kifejlesztett, interaktív iskolai asztalával.

Hogyan működik?

A SMART Table működése a SMART DViT™ (Digital Vision Touch) interaktív érintéstechnológián alapszik.

A SMART Table egy speciális számítógépet és egy vetítőrendszert rejt, amely egyetlen kapcsolóval be- és kikapcsolható. A 69 cm átlójú asztallap képernyő gyakorlatilag végtelen számú ujjal, vagy egyéb tárggyal való szimultán érintést képes érzékelni.

Nancy Knowlton, a SMART Technologies vezérigazgatója szerint a SMART Table a 21. század olyan oktatási eszköze, amely nagyban hozzájárulhat az élményszerű és együttműködésen alapuló tanuláshoz.

  • Az iPodon is szóljon az isteni ige!
  • Virtuális lopás, valós verés
  • Obama már a videojátékokkal is kampányol
  •  II. Erzsébet a Google-nál
  • IT/Multimédia hírek
  •  

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!