Multimédia

2008.09.18. 14:50

Nyakunkon a Windows 7

<p>Szűk két hónapon belül megérkezik a Windows legújabb operációs rendszerének első próbaverziója.</p>

A Microsoft tervei szerint októberben kapják kézbe először a Windows legújabb verzióját a szoftverfejlesztők. Ezek után nem sokkal később bizonyára a csalafinta torrentezők is megszerezhetik azt, ám hivatalosan először a Professional Developers Conference keretében mutatkozik be a Windows 7, novemberben pedig már egy demóverzió is elkészül – állítólag. Michael Cherry, egy befolyásos Microsoft-os elemző szerint a novemberi Windows Hardware Engineering Conference során a fejlesztők nem csak nézhetik az új Windowst, de belepillanthatnak a kódba is, sőt hazavihetik a demót. "A Microsoft nem csak mesélni szeretne az új Windows-ról, ha ennyi fejlesztő összegyűlik egyszerre, adni kell nekik valamit amivel játszhatnak." - nyilatkozta Cherry az amerikai Computerworld-nek.

A Microsoft eddig nem nagyon árasztotta el a nagyközönséget újdonságokkal. Az egyedüli nagy újítás amiről mindenki tud, az a kezelőfelületet érintő változás, ami képes az emberi ujjak érintését kezelni - egyszerre többet is - ezzel megkönnyítve sok szoftver használatát. Egy Windows 7 prezentáció során már láthattuk a technológiát működni, ahol is egy képkezelő programban lehetett a képeket mozgatni, átméretezni egyszerű kézmozdulatokkal, de létezik egy virtuális zongora is, ahol a képernyőt nyomogatva játszhatunk. Nyilván jót tesz majd a TF-monitoroknak a virtuális dobkészlet is...

A szakértő elmondta még, hogy bár néhányan a cégen belül nem tartják jó ötletnek a forráskód kiadását ilyen korán, ő reméli, hogy a fejlesztők nem sebességteszteket fognak elsősorban futtatni a még félig sem kész operációs rendszeren, hiszen az eredmények korántsem a végleges verzió tudását mutatnák jelen pillanatban.
pcworld.hu

  • FIFA 09 - Megérkezett a demó
    Korábban rengeteg beharangozó jelent meg arról, hogy igazi mérföldkő lesz a következő rész a sorozatban.
  • Az Xbox Japánban is megelőzte a Wii-t
    A Microsoft elérte azt, ami sokáig elérhetetlennek tűnt: Az Xbox Japánban is megelőzte meg a Nintendo konzolját a friss eladási statisztikák szerint.
  • IT/Multimédia hírek
  • Flash játékok
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!