Multimédia

2008.09.18. 14:16

FIFA 09 - Megérkezett a demó

<p>Korábban rengeteg beharangozó jelent meg arról, hogy igazi mérföldkő lesz a következő rész a sorozatban.</p>

Az európai megjelenés időpontját október 4-ével jelölte meg a kiadó Electronic Arts, Észak-Amerikában valamivel később érkezik a játék. A szimuláció a 16-ik a sorban, nem számítva ide a különböző nemzetközi tornák (EB,VB) alkalmával kiadott játékokat. Az új FIFA valamennyi számításba vehető platformra kijön, így játszhatunk majd vele PC-n, valamennyi asztali és hordozható játékkonzolon, de még mobiltelefonokra készült verzióval is jelentkezik az EA.

A fejlesztők állítása szerint 250 ponton javítottak a játékmenetben a tavalyi FIFA-hoz képest. A lényegesebb változások a játékosok mozgását érintik, de kozmetikáztak a játék közbeni animációk minőségén és számán is. Több szerephez jut majd a hálóőr a játékos által, de a leglényegesebb változás a játékmenetet illeti, ami látványosan gyorsabb lesz attól, mint amit megszokhattunk.

Ami a grafikát illeti, természetesen ez is tupírozásra került az előző részhez képest: Már PC-n is tetszetősen fest a játék, egy Playstation 3-ason viszont egyenesen szemet gyönyörködtető megjelenítést láthatunk. Komolyabb újdonság még, hogy kapunk 15 új stadiont, az EURO 2008 módjára tudunk "gólörömöt választani" miután betaláltunk, de említhetnénk még az új online játékmódot, melyben az egy nemzetiségű játékosok alkothatnak klánokat.

Az újdonságok száma és a rajongók körében már kultikussá vált FIFA logó garanciát jelenthet a játék sikerére, azaz a 09-es kiadással bizonyára nem veszünk majd zsákbamacskát, ha benevezünk rá.

  • FIFA 09 gépigény
    Milyen vas szükségeltetik az új FIFA-hoz? Immár ismeretes a minimum és az ajánlott gépigény a PC verzióhoz.

  • FIFA 09 képek
    Az első megjelent képek az új szimulátorról.
  • FIFA 09 videó
  • Flash játékok
  • IT/Multimédia hírek

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!