Multimédia

2008.09.15. 15:31

35 milliárdot költöttünk internetezésre

<p>Az internet-előfizetések száma 6 százalékkal, 2,1 millióra emelkedett - derül ki a KSH legfrissebb kimutatásából.</p>

308 ezerrel nőtt a mobiltelefon-előfizetések száma 2008 II. negyedévében, így az első félév végére túllépte a 11,5 milliót - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kimutatásából. A KSH jelentése szerint az első félév végére a telefonbeszélgetések időtartamának 73 százalékát a mobiltelefonokról indított hívások tették ki.

A statisztikák szerint miközben a mobiltelefonálás egyre népszerűbb, a vezetékes vonalak mennyisége tovább esett. 2008 első félévének végén 3,2 millió vezetékes fővonal volt üzemben - ennek 6,7 százaléka kábeltévés -, 133 ezerrel kevesebb, mint 2007 azonos időpontjában és 42 ezerrel kevesebb, mint március végén.

A vezetékes vonalakról indított hívások száma és időtartama is 12 százalékkal csökkent az előző év második negyedévéhez képest. Az egy vezetékes vonalra jutó beszélgetések időtartama 459 perc volt, ami 4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A vezetékes hálózatokban indított hívások átlagos időtartama 3,1 percet.

A II. negyedévben az internetszolgáltatók száma 81-gyel 415-re emelkedett, bár mindössze 29 cég tudhatja magának az előfizetések 90 százalékát. Az április-június közötti időszakban az internet-előfizetések száma 6 százalékkal, 2,1 millióra emelkedett - derül ki a KSH kimutatásából.

Az internet szolgáltatásokból származó nettó árbevétel a második negyedévben majdnem elérte a 35 milliárd forintot, ami 26 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.

  • Még óvatosak a netvásárlók
    Egyre többen élnek az elektronikus kereskedelem lehetőségével idehaza. Egy év alatt negyven százalékkal emelkedett az interneten vásárlók száma- írja a Magyar Nemzet.

  • Lehet még fokozni a pánikhangulatot
    A napokban kezdődött nagyszabású fizikai kísérlet már így is komoly riadalmat okozott, ennek tetejébe a még egy olyan alak is feltűnt, akinek a jelenléte nem túl sok jót ígér...

  • Dupla annyi Xbox fogy az árcsökkentés óta
    Egy hét alatt 100 százalékkal növelte a Microsoft az Xbox 360 játékkonzol eladásait.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!