Mozi

2012.12.17. 16:36

Ezeket a filmeket nézzük majd 2013-ban

Amíg 2012 olyan hatalmas filmek éve volt, mint a Sötét lovag felemelkedése, a Bosszúállók és A Hobbit: Váratlan utazás, azért a mozirajongóknak nem maradnak izgalmas filmek nélkül 2013-ban sem. Lássuk melyek a legnagyobb és a leginkább várt filmjei az új évnek. 

Amíg 2012 olyan hatalmas filmek éve volt, mint a Sötét lovag felemelkedése, a Bosszúállók és A Hobbit: Váratlan utazás, azért a mozirajongóknak nem maradnak izgalmas filmek nélkül 2013-ban sem. Lássuk melyek a legnagyobb és a leginkább várt filmjei az új évnek. 

10. The Hobbit: The Desolation of Smaug

Bár a kritikusók meglehetősen megosztó véleménnyel voltak A hobbit: Váratlan utazásról, kétségtelen, hogy a rajongók özönleni fognak, hogy megnézhessét a folytatást jövő decemberben. Martin Freeman visszatér Bilbo Bagginsként, és folytatja kincskeresését a törpe társaival. Néhány Gyűrűk urából ismert arc is csatlakozik a vándorlókhoz. 

9. Szörny Egyetem

2001-ben a Pixarnak sikerült összehoznia egy valóban első osztályú számítógép-animált filmet, a Szörny Rt-t. A hivatásos ijesztgetők története hatalmas sikert aratott, felnőttek és gyerekek egyaránt rajongtak Mike-ért és Sulley-ért, ezért csöppet sem meglepő, hogy a Pixar bejelentette a folytatás tervét. Több mint egy évtizeddel később a film végre elkészült, melyben Mike és Sulley egyetemi kalandjait követhetjük nyomon.

8. Lincoln

Ez a Steven Spielberg rendezésével készült film Abraham Lincoln életének utolsó hónapjait mutatja be, melyben az amerikai elnök a rabszolgaság eltörlése mellett tett próbálkozásai elevenednek meg az amerikai polgárháború utolsó hónapjaiban. A címszerepben Daniel Day-Lewis lubickol, míg feleségét Mary-t Sally Field alakítja. Ez a történelmi dráma egyértelműen az Oscar-díj egyik legnagyobb esélyese. 

7.  Django elszabadul

A Django elszabadul szintén a rabszolgaság témájával foglalkozik, de egy teljesen más szemszögből. Jamie Foxx Django-t a rabszolgát alakítja, akit elválasztottak a feleségétől (Kery Washington).  Sikerül megszöknie rabszolgatartójától a fejvadász Dr. King Schultz (Christoph Waltz) segítségével, aki arról tájékoztatja, hogy ha segít lenyomozni egy híres gyilkos bandát, akkor végleg felszabadítja és segít neki megtalálni feleségét. Quentin Tarantino a film írója és rendezője egy személyban, és Leonardo DiCaprio is megjelenik a vásznon egy kisebb szerep erejéig.

 

6.  Star Trek - Sötétségben

A 2009-es nagy sikerű mozis feldolgozás után a Star Treck szereplőgárdája gyorsan aláírt további két részre is. A 2013-as folytatásban Chris Pine, Zachary Quinto és Simon Peg visszatérnek Kirk, Spock és Scotty szerepében, míg Benedict Cumberbatch új arcként csatlakozik a színészekhez. 

5. Vasember 3

Mind A Vasember, mind a Vasember 2  hatalmas anyagi sikert aratott a jegypénztárakban, így hát egyértelmű volt a folytatás. De azután, hogy Tony Stark a Bosszúállókban is tiszteletét tette, vajon marad-e még kraft a  milliárdos szuperhősben? Az a hír járja, hogy a vasember negyven különböző szerelésben fog megjelenni a folytatásban, ezért a sorozat talán tud még  újat mutatni.

4.  Gengszterosztag

Sean Penn a Los Angeles-i rendőrég kapitányaként minden erejét bevetve próbálja levadászni az 1940-es és 50-es éveinek legnagyobb gengszereit, olyan színészek társaságában, mint Ryan Gosling, Emma Stone és Josh Brolin. A bemutatót eredetileg 2012 szeptemberére tervezték, de a Colorado-i lövöldözések miatt a készítők úgy döntöttek, hogy újravesznek néhány jelenetet, és 2013-ra halasztották a bemutatót.

3.  Thor: A sötét világ

Egy újabb folytatás a listánkon, ez éppen a Thor franchise legújabb darabja. A bosszúállók eseményei után Thor öccse Loki börtönben van, de a körülmények arra kényszerítik a szuperhőst,  hogy összeálljon gonosz testvérével. Míg a osszúállókat kihagyta,  A sötét világban végre Natalie Portman is visszatér a filmvászonra. 

2. Az acélember

Bár a 2006-os Supermen visszatért nem követette újabb folytatás, most újra életet lehelnek ebbe a szuperhős franchise-ba is.  A Tudorok c. sorozatból ismert brit színész Henry Cavil alakítja majd Clark Kent-et, első nem amerikaiként a szuperhős történetében. 

1. Z világháború 

Bár sok folytatás kapott helyet a listánkon, nem kétséges, hogy a Z világháború az egyik legkülönlegesebb a 2013-as filmek között. Max Brookston könyvének filmbeli adaptációban a többféle mesélő egyes szám első személyű narratíváját próbálják meg egyetlen átfogó filmbe összegyúrni. Talán ez meg is magyarázza, hogy miért kellett bizonyos jeleneteket újraírni és forgatni, és hogy miért tolálták el a bemutató dátumát is. A Z világháború egy ENSZ-es dolgozó, Gerry Lane történetét meséli el, aki föld körüli útja során egy zombitámadást próbál megelőzni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!