Helyi közélet

2015.12.13. 15:33

Jótékony lesz a mesekalendárium

Miskolc - Kézművesség, mese, tánc. Élményt ad karácsonyra a líceum.

Miskolc - Kézművesség, mese, tánc. Élményt ad karácsonyra a líceum.

Adventi mesekalendárium címmel jótékonysági programsorozatot szervez a Balázs Győző Református Líceum. A sorozat első eseményét december 12-én, szombaton rendezik, amikor karácsonyi vásárra és kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket délután 3 órára a Miskolc-Felsővárosi Református templom altemplomába, tudtuk meg Marschalkó Edittől, a líceum művészeti vezetőjétől. A délután különlegessége lesz, hogy meghívják vendégségbe a Miskolci Gyermekvédelmi Központ gyermekeit, nevelőcsaládjait. Ők a líceum diákjainak és tanárainak segítségével hasznos ajándékokat készíthetnek karácsonyra. Lesz gyertya­mártás, képeslapfotózás és karácsonyfadísz-készítés különböző anyagokból.

Fából faragott

A programsorozat második eseményét december 18-án, pénteken rendezik a miskolci Művészetek Házában, ahol a líceum diákjai Bartók: A fából faragott királyfi című táncjátékát adják elő bábokkal.

A művészeti vezető kérdésünkre elmondta: ez tulajdonképpen a legutóbbi Bartók Plusz Operafesztiválon, a Csodamalom Bábszínházzal közösen előadott produkció adaptációja. Azért gondoltak épp erre az előadásra, mert az operafesztiválon is nagy sikert arattak vele, majd az Országos Táncjáték Fesztiválon országos 2. helyezést értek el, a Országos Diákszínjátszó Találkozón pedig bronzminősítést kaptak. Az előadás ingyenes, bárki megtekintheti azt.

- ÉM-HE -


Mesebalett is szerepel a programban

December 20-án újabb ingyenes előadással lepi meg a közönséget a líceum. Csajkovszkij: A diótörő című mese­balettjét adják elő az Ady Endre Művelődési Központban, saját, házi feldolgozásban, fogalmazott Marschalkó Edit. Ez a darab alkalmas arra, hogy az iskola táncot tanuló diákjainak minden korosztálya megmutathassa tudását.A Miskolci Gyermekvédelmi Központ gyermekei mindkét előadásra meghívást kaptak. Ezenkívül a líceum a határon túli református iskoláknak is gyűjtést rendez, a programsorozat rendezvényein a kihelyezett perselybe helyezheti el adományait a közönség. A rendezvénysorozatot pályázati forrás is segíti.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában