Miskolc hírei

2011.03.26. 20:40

Hogyan főzzünk kevés pénzből finomat?

Nélkülözős évek sokszor voltak a történelmünkben. Nem kell messzire mennünk: eszünkbe juthatnak nagyanyáink, akik szinte a semmiből főzték a finomabbnál, finomabb étkeket, de hogy hogyan, sokan már el is felejtettük.

Nélkülözős évek sokszor voltak a történelmünkben. Nem kell messzire mennünk: eszünkbe juthatnak nagyanyáink, akik szinte a semmiből főzték a finomabbnál, finomabb étkeket, de hogy hogyan, sokan már el is felejtettük. Melyek az elfeledett praktikák? Hogyan főzzünk kevés pénzből finomat?  Ki hogyan csinálja? Tervezi csinálni? Ebben várjuk olvasóink segítségét. Állítsuk össze együtt a legolcsóbb és legfinomabb receptjeink gyűjteményét! Várjuk praktikáikat, és témába vágó történeteiket is.

A recepteket konyha oldalunkon tervezzük bemutatni. Külön örülünk, ha az ételrecepthez fotót is mellékelni tudnak. És annak is, ha vállalják, hogy elkészítik, történetét elmesélik olvasóinknak, ez utóbbi esetben egy előre megbeszélt időpontban fel is keressük önöket.

Várjuk leveleiket, emailjeiket, sőt telefonjaikat is a következő címeken, telefonszámon.
Levélcím: Miskolc, Zsolcai kapu 3. A borítékra írják rá: „Olcsó és finom”
E-mail cím: [email protected]
Telefonszám: Hajdu Mariann 06-20/57-99-205


Jegyzet: Főzőcske

boon | 2011.03.27 13:29
Lehet, sokan felhördülnek most, de sokszor előfordult az elmúlt években, hogy nem főztem. Illetve nem a klasszikus értelemben: kényelmesebb volt, valamilyen félkész ételt vásárolni, és azt rövid időn belül az asztalra tenni. Így gyakran voltak nálunk halrudak ebédre, vagy spagetti valamilyen öntettel, esetleg mélyhűtött gombóc, sztrapacska, derelye. Hajdu Mariann jegyzete

"Falun sok mindent megtermeltek az emberek”

boon | 2011.03.27 13:26
Miskolc - Felhívásunkra jutott Kovács Gáborné eszébe néhány régi recept.

A szülők, nagyszülők öröksége

boon | 2011.03.27 11:35
Miskolc - „A testvérem azt mondja, ugyanúgy főzök, mint édesanyánk.”

Pogácsában verhetetlen

eszak | 2011.03.26 13:30
Miskolc - Olcsóbb megsütni a süteményeket, mint a boltban megvenni. És jobban is szeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!