Miskolc hírei

2011.02.24. 16:29

Tízezreket buktak az egykulcsoson

<p>Miskolc - Az MSZP szerint a szegényebbek fizetik a tehetősek kedvezményeit.</p>

Konkrét példákon mutatta be szerdán délelőtt Komjáti Imre, az MSZP edelényi elnöke, hogy az alacsonyabb keresetűek tízezrekkel kapnak kevesebb fizetést az egykulcsos, 16 százalékos adórendszer bevezetését követően. Az adatok Edelény környékéről, valós személyek bérlapjairól származtak. Ezek szerint: egy 21 éve szakmunkás 171 ezer forint bruttó mellett éves szinten 72 ezer forinttal kap kevesebbet, mint korábban, egy 22 éves szakmunkás 213 ezer bruttó helyett évente 67 ezer forinttal, egy 32 éves szakmunkás 230 ezres bruttó fizetésnél 58 ezerrel kap kevesebbet mint korábban.

Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő ismét Orbán Viktor ígéreteit vetette össze az azóta megtapasztalt tényekkel. Az egymillió új munkahely teremtése helyett nőtt a munkanélküliség – térségünkben 80 ezer álláskeresőt jelent –, a megváltozott körfoglalkoztatási szabályok hatására ugyan kétszer annyian juthatnak álláshoz, mint korábban, de tizedannyi időre. Gúr szerint a munkalehetőségek hiánya a vagyon és személy elleni bűncselekmények számának növekedését eredményezi, tehát a közbiztonság beígért javítása is elmaradt.

A politikusok erkölcstelennek tartják a kormány azon döntését, hogy a versenyszférában dolgozó, de az egykulcsos adóval rosszabbul járt dolgozók kompenzálását a munkaadójuktól várja el.

ÉM-SZP


Miért jártam én rosszabbul? - Szakértői telefon az adórendszer okozta bércsökkenésről

eszak | 2011.02.23 17:36
Miskolc - Kinek milyen adókedvezmény és kompenzáció jár? Sorjáztak a kérdések szakértőnkhöz.

"Nem az egykulcsos a bűnös"

boon | 2011.02.20 13:21
Budapest - Nem tartják jó megoldásnak a bérkommandó létrehozását sem a munkaadók, sem az érdekvédők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!